MOMENTS To Focus On Fotografie

Twee fotografen voor het mooiste resultaat!Veelgestelde vragen


Hoeveel foto's krijg ik na mijn fotoshoot?

Het aantal foto's dat u krijgt hangt sterk af van het type fotoshoot en uw wensen. Het aantal staat bij de meeste fotoshoots aangegeven op onze tarieven-pagina. Wij gaan altijd voor kwaliteit over kwantiteit. Eén foto lijkt misschien weinig, maar als u uzelf bijvoorbeeld altijd slecht op foto's vindt staan, dan zullen wij al onze tijd steken in die ene perfecte foto. Of wilt u bijvoorbeeld heel graag 1 hele leuke foto van de kinderen voor boven uw bank, dan zorgen wij ervoor dat u die ene hele leuke foto krijgt. Want wat heeft u aan 5 foto's als u er slechts 1 gaat laten afdrukken? In de praktijk zult u in de meeste gevallen meerdere goede foto's van ons ontvangen. Maar wij focussen ons op uw wensen en leggen daarom niet altijd aantallen vast. Het gaat om de kwaliteit van de foto, niet om de kwantiteit. 

Bij bruiloftfotografie en familie shoots kunt u uiteraard meerdere foto's van ons verwachten. Wij spreken uw wensen van tevoren uitgebreid met u door.


Verzorgen jullie ook de make-up en styling?

Naast fotograaf is Linda van MOMENTS To Focus On tevens visagiste. Het verzorgen van de make-up behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden, m.u.v. bruiloften. Geef het bij uw offerteaanvraag aan als u dit wenst. Daarnaast zullen wij er standaard voor zorgen dat u niet glimmend op de foto staat. Bent u in het bezit van een gezichtspoeder? Neem deze dan mee; dan hebben wij altijd de juiste kleur om u af te kunnen poederen.

Wij geven u tevens graag advies aangaande styling. Bespreek dit met ons tijdens het intakegesprek, voorafgaande aan het vastleggen van de afspraak. In sommige gevallen kunnen wij de kleding voor u verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden. Neem altijd verschillende setjes kleding mee naar uw afspraak. Ook als wij kleding beschikbaar stellen. Het is altijd handig om meerdere opties te hebben. En heel belangrijk: zorg ervoor dat de kleding gestreken is! Niets leidt meer af dan kreukels op een foto. 

Wat moet ik aantrekken?

Dit is sterk afhankelijk van wat u wenst voor het eindresultaat, maar wat wij wel standaard adviseren is; keep it simple. Drukke patronen leiden meestal ontzettend af. Vermijd daarom grote logo's op kleding. Bij kinderen kan een patroon best leuk zijn, maar kies dan bij voorkeur voor een patroon in 1 kleur. Heeft u een familieshoot geboekt? Dan is het leuk als de kleding van de familieleden op elkaar afgestemd is. Bij de meeste mensen flatteert een v-hals meer dan een grote ronde hals. En heel belangrijk; zorg ervoor dat de kleding gestreken is. Kreukels zijn nooit flatterend.

Waar moet ik op letten bij een kindershoot?

Bij hele jonge kinderen is het handig de fotoshoot in te plannen op een tijd dat de kinderen niet te moe zijn. Bijvoorbeeld net na een middagdutje. Neem luierdoekjes mee om eventuele snottebellen af te kunnen vergen. Neem de favoriete knuffel van uw kind mee. Dit kan vaak hele leuke foto's opleveren en kan tevens dienen als afleiding. Neem eventueel ook wat te drinken mee voor uw kind en zijn of haar favoriete boekje. Wilt u meerdere kinderen op 1 foto, dan is het leuk om de kleding op elkaar af te stemmen voor wat betreft kleur. Heeft u de Toeters & Bellen fotoshoot geboekt; verklap dan niet te veel, maar vertel uw kind(eren) wel van tevoren dat ze alles mogen doen wat wij vragen. Wij kunnen bijvoorbeeld vragen snoepjes op een taart te gooien (iets wat ze doorgaans vaak niet mogen) en als ze dan niet van tevoren zijn ingelicht, durven ze dat misschien niet.