MOMENTS To Focus On Fotografie

Twee fotografen voor het mooiste resultaat!Wie zijn wij?

Leuk dat je op onze pagina bent! Wij zijn Linda en Niels en samen hebben wij het fotografiebedrijf MOMENTS To Focus On opgericht. Wij zijn twee fotografen uit de province Utrecht, gemeente Houten. Wij werken niet alleen samen, wij zijn ook getrouwd! Sinds wij elkaar ontmoet hebben zijn, zijn wij beide dol op fotograferen. Het leukste om te fotograferen vinden wij mensen. Zowel in onze fotostudio als op locatie. In onze fotostudio fotograferen wij vooral protretten. met mooie schaduwen. Zowel van volwassenen als kinderen. Maar wij houden ook erg van journalistieke fotografie op locatie. Foto's maken zonder dat de mensen die ons inhuren heel bewust zijn van de camera, zodat je spontane foto's krijgt met een échte lach. 

DUOFOTOGRAFIE

Afhankelijk van de opdracht, fotograferen wij samen of afzonderlijk van elkaar. Bij bepaalde shoots heeft het voordelen om twee fotografen in te huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trouwfotografie. Met twee fotografen mis je geen moment en kan je hetzelfde moment (bijvoorbeeld 'de kus') van twee verschillende perspectieven fotograferen. De ene fotograaf legt de kus vast en de andere bijvoorbeeld de reactie van de ouders. Omdat wij met z'n tweeën werken, missen wij geen moment, maar kunnen wij ook de spontaanste foto's maken. Gasten focussen zich vaak op één van ons en als die fotograaf uit hun zichtveld is, waant men zich onbespied. Ze vergeten dan dat er een tweede fotograaf met een telelens verderop staat en hierdoor maken wij de spontaanste foto's van hoe men echt is.
Er zijn een aantal voordelen aan het boeken van een duofotograaf: 

  • Wij kunnen op twee plekken tegelijk zijn. Handig bij het vastleggen van het aankleden.
  • Wij kunnen op twee verschillende plekken staan en hierdoor hetzelfde moment vanuit twee perspectieven vastleggen.
  • Zijn jullie wat onwennig met poseren? Geen nood. Wij kunnen de poses gemakkelijk voordoen!
  • Je verkleint het risico dat je op jouw trouwdag een andere fotograaf krijgt met een andere stijl. De kans dat wij beide ziek zijn op jullie trouwdag is wel héél klein.
  • Ook de kans op technische gebreken wordt verkleind, want wij hebben alle fotospullen (drie)dubbel bij ons.

MISSIE

Het is onze missie om iedereen goed op de foto krijgen, zonder de ware identiteit te verliezen door overmatig photoshop gebruik. Wij leggen mensen graag vast zoals ze daadwerkelijk zijn. Wij vinden het heel onrealistisch en ook niet mooi, om bijvoorbeeld bij iemand van middelbare leeftijd de huid zo te bewerken in een photoshop programma, dat er geen rimpel meer te zien is. Uiteraard bewerken wij onze foto's wel, maar wij veranderen niet hoe iemand is. Wij maken mensen dus niet slanker en shoppen bijvoorbeeld geen sproetjes weg.  Natuurlijk leggen wij iedereen wel op zijn voordeligst vast, maar dat doen wij met name door te spelen met licht. De mate waarin wij de foto bewerken en hoe wij dat doen hangt tevens af van de opdracht. Bij een glamour shoot zullen wij de foto meer bewerken en er een echt glamour gevoel aan geven. Bij een regulier portret proberen wij zo dicht mogelijk bij de natuurlijke uitstraling van het model te blijven.

IEDEREEN GOED OP DE FOTO

Wij horen regelmatig 'ik heb er een hekel aan om op de foto te gaan. Ik sta nooit leuk op foto's'. Wij kunnen ons dit heel goed voorstellen. Maar zelfs de mensen die dit tegen ons gezegd hebben, waren na afloop content met hun portret. Wij nemen de tijd voor je en stoppen niet voordat wij een goede foto van je hebben. 

ONZE STIJL

Onze stijl kenmerkt zich door contrast, scherpe details, mooie schaduwen en creativiteit. Wij houden van waanzinnige close-up portretten, waarbij zelfs de wimpers te tellen zijn. Wij maken niet alleen van jullie mooie portretten, maar ook van jullie gasten., zonder dat ze het door hebben. Maar uiteraard ook prachtige overzichtsfoto's om jullie dag vast te leggen. En vergeet vooral de feestfoto's niet. Party! Die moeten écht knallen! Jullie krijgen altijd zowel zwartwit als kleurfoto's.

WAAR ZITTEN WIJ?

Wij hebben een fotostudio aan de Bergveste 2K in Houten.  Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Wij zijn gesitueerd op de 1e etage zonder lift. Een bushalte (bus 47) is vijf minuten lopen verwijderd van onze locatie. Onze fotostudio is voorzien van airconditioning, dus ook op warmere dagen is het goed vertoeven. 

Uiteraard kunnen wij ook fotoshoots doen op locatie. Bij fotoshoots op locatie, berekenen wij het aantal te reizen kilometers vanuit Houten, provincie Utrecht.